Ga naar inhoud

Over ons


Ontruim uw hal, geef ons een plaatsje op uw parkeerterrein of in uw tuin en Café Welkom On Wheels zorgt op een leuke manier voor drank, food en sfeer op feestjes, personeelsdiners, bedrijfsevents, BBQ...
Verras uw gasten, wij brengen ze in de juiste stemming!


Het ontstaan van het mobiele café begint in 2005.


Mei 2005, het beloofde een mooie zomer te worden. Het zou daarom leuk zijn buiten een tapkraan te hebben, dan moeten we niet altijd naar binnen lopen voor de bediening en kunnen we op het terras korter op de bal spelen. Sinds mijn achttiende ben ik gepassioneerd door VW busjes uit de jaren 60 en zo kwam ik al snel op het idee om een tapkraan te plaatsen op een VW pick-up uit 1966. Na wat overleg en onderhandelen met de brouwerij kreeg de tapwagen al snel vorm! Een afgesneden paraplu en een geïmproviseerde aanhangtoog… Toegegeven het was een beetje "gebricoleerd", maar het oogde gezellig, heel gezellig!
In juli was het prachtig weer, de hele maand lang stonden we buiten. Er werd een tv op de bus geplaatst om de Tour te kunnen volgen en in de garage kwamen er enkele frigo's te staan voor de frisdranken. We moesten voor niks meer binnen zijn, het werd een maand "openluchtcafé"!

Midden augustus zat er een klant aan de toog die bijna jarig was. Hij vroeg of ik met mijn tapwagen niet bij hem in de tuin wou komen staan. Ik mocht enkele van mijn "knappe" tapsters meebrengen... Busje geplaatst, Stien en Lotte opgetrommeld en zonder het te beseffen werd daar Café Welkom On Wheels geboren...  Op dat feestje kreeg ik al vragen van de volgende jarige: "Zeg, kan je volgende week ook bij mij in de tuin die lekkere Stella's komen tappen? En kan je wat Duvel en Witte wijn meebrengen, want mijn ouders drinken niks anders...?"

Die maandag belde ik naar Kieft en Klok: “Maurice ik heb dringend een ‘Panel Van’ nodig, eentje met deuren langs beide kanten...” Drie dagen later werd de bus geleverd, tegen zaterdag stond er een frigo in en Veroniqueske van Illy Café had me al aan een Espresso-machine geholpen...
Alles erop en eraan; vatenbier, Duvel, wijn, frisdranken en koffie. Een compleet mobiel café... Daar zat misschien wel muziek in!!!
Een week later zat ik op mijn terras. Knippend en plakkend... Ik probeerde een folder te maken waarin ik kon voorstellen wat de mogelijkheden waren van het mobiele café. Jan en Katrien kwamen bij mij zitten, "Wat is hij nu toch weer van plan...?" Raymond riep van aan de toog: "Ach laat hem toch... De zot! Denkt hij nu echt dat hij door met die oude rommel op stap te gaan zijne kost kan verdienen... Mannekes mannekes toch...! In Geel houden ze er voor minder binnen!”


Het seizoen 2006 gingen we 52 keer de baan op!!!
Café Welkom On Wheels was een feit!


Sinds 2009 trekken we met ons concept zelfs de grenzen over. Kijk maar eens op www.cafewelkomindetour.be.
Ook Marokko en Spanje veroverden we ondertussen door onze catering bij de Tour Amical! (www.touramical.be)

 

Café Welkom On Wheels of VW-Café...?!?!

 

In 2006 en 2007 heette ons mobiele café nog VW-Café. Eind 2007 echter kregen we een schrijven van Volkswagen AG waarin ons duidelijk werd gemaakt dat we de letters VW en Café niet in één logo mochten gebruiken. Spijtig, want die vlag dekte perfect onze lading.

We besloten om onze naam te veranderen, waarin we de connectie met onze vaste kroeg in Noorderwijk als link gebruikten.
We mogen stellen op onze manier origineel te zijn geweest, een café bij de mensen thuis met service en authentieke sfeer was toen zéér uniek. Ondertussen zijn er meer cateraars en cafébazen die ook op deze trend inzetten. Sommigen kopieerden zelfs volledig onze tapwagens, er is zelfs een café dat onze vorige naam en domeinnaam ondertussen gebruikt. Maar toch even voor de duidelijkheid: VW-Café is dus hetzelfde als Café Welkom On Wheels!
Dus ben je bij ons bij het originele VW-Café? Ja, je bent bij ons bij het eerste en originele VW-Café!!


Getuige onze folder uit 2006!

 

 

                                                      "The best compliment is to be imitated!!" 

                                                             "Niets beter dan het origineel!"

                                                  "Imitation is the sincerest form of flattery!!"